"Mijn IQ zit in mijn handen."

Mijn IQ zit in mijn handen.
— Tijn, 12 jr., hoogbegaafd.

Je kunt veel weten van hoogbegaafdheid en er toch weinig van begrijpen. Daarom gaat de gemeente Tilburg tijdens de themabijeenkomsten Meer- en Hoogbegaafd in gesprek met kinderen, jongeren, ouders, onderwijs, experts en het bedrijfsleven, om beter te begrijpen hoe hoogbegaafden ondersteund kunnen worden in hun ontwikkeling.

Op 20 april j.l. zoomden we samen met wethouder Marcelle Hendrickx in op hoe het is om hoogbegaafd te zijn tussen 0 en 18 jaar. Vier heel verschillende kinderen in de leeftijd van 8-15 jaar stonden daarbij centraal. Hun verhalen, aangevuld met bespiegelingen van ouders en experts, brachten het voor sommigen nog abstracte begrip hoogbegaafd, echt tot leven. Voor een impressie zie het videoverslag hieronder.

Op 24 mei a.s. vindt de 3e bijeenkomst plaats. Deze zal draaien om de soms pittige uitdagingen voor ouders met hoogbegaafde kinderen. Al met al een prachtige en belangrijke reeks bijeenkomsten, waar we graag ons steentje aan bijdragen. Want weten over hoogbegaafdheid doen we aardig wat, maar het écht begrijpen en dat omzetten in passender mogelijkheden en -ondersteuning, is wat het verschil gaat maken. Goed dat de gemeente Tilburg daar het voortouw in neemt.